2024 Nerdio Training Camps for MSPs now open for registration! 

Nerdio Manager for Enterprise – een bundeling van unieke functionaliteiten, kosten optimalisatie, eenvoud en gebruikersvriendelijkheid

Table of Contents

Table of Contents

Nerdio helpt organisaties om efficiënter met hun IT middelen om te gaan, in het bijzonder als het gaat om Windows Virtual Desktop. Tegelijkertijd zorgt Nerdio ervoor dat de gebruiker (ervaring) niet uit het oog wordt verloren.

Er moeten voldoende (Cloud) resources beschikbaar zijn (en blijven) om je gebruikers tevreden te stellen maar ook weer niet te veel zodat er een groot deel ongebruikt achter blijft. Dat is zonde en kost onnodig geld, veel in de meeste gevallen. 

Kosten optimalisatie vs. de UX (user experience), een eeuwig dilemma, zo lijkt het. Nerdio Manager for Enterprise biedt uitkomst. 

Altijd de juiste hoeveelheid resources beschikbaar

Niet te veel of te weinig met alle ruimte als het gaat om eigen inzicht, tijdschema’s en wat betreft de agressiviteit (High, Medium, Low) rondom het auto-schaal mechanisme – hiermee worden de onderliggende virtuele machines op basis van configureerbare logica automatisch uit en aan gezet wanneer de vraag hiernaar af, of juist toeneemt.

Op deze manier verbreden we de, over het algemeen fijne lijn tussen het tevreden houden van je gebruikers en het besparen op kosten. 

Je kunt namelijk kiezen hoe je het aan wilt pakken. 

Wil je alleen ongebruikte/lege machines uitzetten? Machines met de minste hoeveelheid actieve of inactieve sessies? Gebruikers een notificatie sturen en ze daarna (proberen) uit (te) loggen om vervolgens verder te gaan met het uitzetten van machines? 

Of misschien wil je wel koste wat het kost ervoor zorgen dat je machines, bijvoorbeeld snachts uit staan en het afsluiten forceren? Op een bepaald tijdstip, op een bepaalde dag een bepaalde hoeveelheid machines aan hebben staan? Een combinatie van al het bovenstaande? 

Geen probleem. Dit en meer is mogelijk. 

Unieke functionaliteiten en simpliciteit

Het mooie aan Nerdio Manager for Enterprise is ook dat er verschillende functionaliteiten worden geboden die nergens anders te vinden zijn. Nerdio maakt het gebruik, onderhoud, de configuratie en opzet van Windows Virtual Desktop heel erg eenvoudig. Geen PowerShell, templates (JSON), scripts of andere zaken. Alles is verpakt binnen een strak ontworpen grafische gebruiker interface. 

Bang dat bepaalde kennis je organisatie verlaat, of dat deze kennis tijdelijk niet beschikbaar is? Dat is verleden tijd. 

Ons Image Management mechanisme – het up to date houden en aanpassen van je onderliggende machines (denk bijvoorbeeld aan het installeren en aanpassen van applicaties, het toepassen van beveiligings patches etc.) is een ander goed voorbeeld van eenvoud en simpliciteit. Aan dit proces gaat over het algemeen veel tijd verloren.

Alles is duidelijk weergegeven en makkelijk te vinden, een kwestie van een aantal vinkjes hier en daar, een update (tijd) schema kiezen en Nerdio doet de rest. Ook hier staat gebruikers gemak voorop en zorgt Nerdio ervoor dat de complexiteit wordt verborgen. Met andere woorden, ook hier wordt op uren en dus kosten bespaard. 

Overigens, mocht je om wat voor reden dan ook wel gebruik willen maken van bijvoorbeeld PowerShell, het Azure portaal of een van de ander genoemde mogelijkheden, dan kan dat natuurlijk. Nerdio Manager for Enterprise veranderd niets aan het onderliggende product of architectuur. 

Hand in hand met Microsoft, maar toch altijd een paar passen voor 

Dit alles lukt ons alleen maar door de nauwe samenwerking (gecertificeerd AVD partner) met Microsoft. Bijna wekelijks spreken onze ontwikkel teams met die van Microsoft en al vanaf dag 1 zijn we betrokken bij de ontwikkelingen van AVD – sinds de eerste berichtgevingen rondom RDMI een aantal jaar gelden. Er worden ideeën uitgewisseld, roadmap items besproken en vooral van elkaar geleerd. 

Zonder het geweldige werk wat Microsoft levert rondom AVD en aanverwante Azure diensten zouden wij niet kunnen leveren wat wij vandaag de dag leveren.

Een perfecte samenwerking welke ons in staat stelt om 100% te focussen op het gemak van de AVD beheerder, het optimalieren van het AVD platform en het toevoegen van enterprise ready functionaliteiten. 

“We verbergen de complexiteit, voegen een grote mate van efficiëntie toe en zorgen ervoor dat vrijwel iedere ICT Medewerker binnen je organisatie met AVD uit de voeten kan. Binnen enkele uren ben je “up and running” en loggen je eerste medewerkers/collega’s in op een volledig werkende AVD omgeving.”

Afsluitend

Wat ook goed is om te weten is dat bestaande AVD omgevingen eenvoudig door onze oplossing worden op/overgenomen, een kwestie van minuten. Je hoeft dus niet opnieuw te beginnen, het mag natuurlijk wel. 

Migreren van de AVD Fall release naar de laatste Spring update, inclusief al je onderliggende virtuele systemen? Zodra Microsoft het “teken” geeft stellen wij het beschikbaar (100% grafisch en geautomatiseerd uiteraard). Je kunt trouwens ook de Fall en Spring versies tegelijkertijd vanuit onze interface bedienen, mocht je dat willen. Het hybride AVD Object Model noemen we dat. 

Gebruiker Profielen, data, FSLogix, Azure Files, Monitoring, en nog heel veel meer, het is allemaal aanwezig, volledig geautomatiseerd geïnstalleerd en geconfigureerd met slechts enkele klikken van de muis.

Wil je ook Windows Virtual Desktop gaan gebruiken op de meest efficiënte manier denkbaar? Besparen op Azure kosten, onderhoud en personeel zodat ze zich meer kunnen richten op het leukere, en misschien wel belangrijkere werk? 

Laat het me weten en we plannen wat tijd in.

Dank voor het lezen en tot snel. 

Bas van Kaam

Nerdio Field CTO, EMEA/UK

Subscribe to our newsletter

Related Resources

Discover how Nerdio and Microsoft Azure Virtual Desktop helped a small engineering team cut AVD
Learn how the MSP leveraged Nerdio to modernize their IT offerings, better serve their clients,
Explore the importance of modern endpoint management strategy and the cost analysis of Microsoft Intune